Judy Blume sonunda Hollywood’dan nasıl “evet” aldı?

BadılCan

Active member
Bayan Blume hakkında ilk kez 1997’de The Times için bir makale yazan Mark Oppenheimer, son on yılı başarısız bir şekilde ona bir biyografiyi kabul ettirmeye çalışarak geçirdi. “10 yaşımdan beri onun çalışmalarını ve neden başarılı olduğunu ve bazı açılardan edebi değerleri olduğunu düşündüm” dedi. “O çok önemli bir yazar. Birden çok yaş grubu için son derece iyi ve büyük başarı ile yazan çok küçük bir grup insandan biri.

Bayan Blume 50 yılı aşkın bir süre önce yazmaya başladığında dünya çok farklı bir yerdi. Cevap arayan çocukların, onlara yardım etmesi için Judy Blume’a ihtiyacı yoktur; google’ları var. Bununla birlikte, kitap satışları canlılığını koruyor. Simon & Schuster’ın kıdemli başkan yardımcısı Justin Chanda’ya göre, Bayan Blume’un kataloğunun “Fudge” serisi dışındaki her şeyi kapsayan yayıncı tarafından denetlenen bölümü, “Freckle Juice” yılda 200.000 ila 250.000 kopya satıyor. en çok satanlar olmak. Bay Chanda, “Margaret” filminin tanıtımının başlamasından bu yana 50 yıllık romanın satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 762 arttığını ekliyor.

Bayan Blume bunu, internetin hala tatmin etmediğine inandığı çocukların doyumsuz merakına bağladı. “Hâlâ, ‘Kimse sorularıma cevap vermiyor ve kimse bana gerçekten bilmek istediğim şeyi söylemiyor’ diyorlar” dedi.

Eskiden olduğu kadar çok ve acil olmadığı halde, çocuklardan mektuplar gelmeye devam ediyordu. Nadiren birinin hayatını kurtarmak için çağrılır. Son birkaç mektup daha çok kitaplarının karakterleri ve hikayeleri hakkındadır. Artık tüm yazışmalar bir bilgisayarda yapılıyor, teknolojik bir ilerlemenin insanlarla duyguları arasında daha fazla mesafe yarattığına inanıyor.

Ancak Bayan Fremon Craig, “Margaret”in test gösterimlerinin ortaokul okuyucularına hiç yaşamadıkları bir zamana nostalji, mümkünse teknoloji ve sosyal medyanın hayatlarına hükmetmediği bir dünya özlemi aşıladığını söyledi.

“Bunu yaşamış olmayı dileme duygusu ve ayrıca kendi hatıraları gibi hissettiren bu tuhaf, tuhaf nostalji var, ama bu bir adım ötede” dedi.

Judy Blume’un Finali