RenkliDusler
Active member
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 500 kg tel kadayıf
- Ceviz içi
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon dilimi
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetini hazırlayalım bunun için toz şekeri, suyu ve çeyrek limon dilimini bir tencereye koyun.
- Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kıvamını bi ölçü kaşıkla alarak iki parmağınızla denetim edin parmaklarınıza yapışıyorsa kıvamı olmuş demektir zira koyu kıvamlı bir şerbet olacaktır.
- Kadayıftan uzunlamasına modüller koparın ve en uç kısma bir tatlı kaşığı ceviz içi koyarak uzunlamasına sıkı sıkı sarın kadayıfları parçalamamaya dikkat edin.
- Kadayıf dolmalarınızı kızgın yağın içine atın kısık ateşte kızartın ocağın altını hayli açarsanız çabuk kızarır ve çıtırlığı olmaz şerbete atılınca hamurumsu bir kıvamı olur ve lezzetli olmaz.
- Kızaran kadayıflarınızı hazırladığınız soğuk şerbetin içine atın 1 ila 2 dk bekletip şerbetten alın ve dilediğiniz üzere servis edin.
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı