RenkliDusler
Active member
Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram çiğ kadayıf hamuru
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
- 100 gram margarin
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar ???? evvela şerbet ile başlayın. Limon suyu hariç şerbet materyallerini küçük bir tencereye alıp, pişirin.
- Kaynayıp kıvam almaya başladıktan daha sonra, 1 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha sonra şerbetin altını kapatıp soğumaya bırakın.
- ondan sonrasında, bir tavada margarini eritip kadayıf hamurunun üstüne döküp güzelce karıştırıp ikiye bölün. Tepsiye hamurun yarısını yeterlice bastırarak yerleştirin, cevizleri de üstüne ekleyin her yerine gelecek biçimde.
- ondan sonrasında kalan hamuru da ekleyip düzgünce bastırın ne kadar bastırırsanız o kadar hoş tutacak hamurunuz.
- Evvelce ısıttığınız 200 derece fırında pişirin kızarıncaya kadar pişen kadayıfa soğuk şerbeti ekleyip 1 saat dinlenmeye bırakın.
- çabucak sonrasında istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????.