RenkliDusler
Active member
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (200 ml lik su brd)
- 3 tepeleme yemek kaşığı olacak biçimde bilhassa mısır nişastası
- 5 tepeleme yemek kaşığı olacak biçimde un
- 1 paket soğuk krema
- 1 paket vanilya
- 200 gram kadayıf (Ben bim den aldım)
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ yada kaselerin ortasındaki gurme teremyağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kadar ceviz, fındık, fıstık (Olmasada olur)
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel genişçe yapışmaz tavaya yağımızı koyup eritelim. Kadayıflarımızı koyup, kavuralım. Rengi değişmeye başladıktan daha sonra(7-8 dakika yeterli) şekerimizi ekleyelim.
- Kısık ateşte yakmadan daima karıştırarak altın rengini alıncaya kadar kavuralım. Kıtır kıtır olacak. Cevizimizde ekleyip 4-5dk daha kavurup ocağımızı kapatalım.
- Muhallebisi için sütün içine vanilya ve krema hariç başka gereçleri koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar daima karıştırarak pişirelim. Pıt pıt atmaya başladıktan daha sonra ocağımızı kapatalım.
- Kabuk tutmaması için ortada sırada karıştırarak soğutalım. Yeterlice soğuyan muhallebimize soğuk kremamızı ekleyip mikserle çırpalım.
- Borcama kadayıfın yarısını koyup, yayalım. Muhallebimizin tamamını döküp, üstüne kalan kadayıfımızı eşit bir biçimde her tarafına yayalım. Buzdolabında bir gece bekletip servis edelim.