Kadife Pasta

RenkliDusler

Active member
Kadife Pasta Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram küp küp doğranmış tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • Kırmızı toz besin boyası
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kadife Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kek için, kuru gereçleri bir kapta karıştıralım.
  2. ondan sonrasında yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım, akabinde tereyağı da ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek çırpalım.
  3. Öteki materyalleri de, yavaş yavaş ekledikten daha sonra, kuru materyallerle bir arada çırpalım.
  4. Unu ve besin boyasını denetimli bir biçimde ekleyelim.
  5. sonrasındasında kelepçeli 180 derece kek pişene kadar, bizde kremasını hazırlayalım.
  6. Kek ve krema soğuduktan daha sonra kekimizi kesip ortasına kremayı sürelim.
  7. Kekin üst katmanını robotton geçirip, üzerine serpelim.
  8. 1 gece buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Kadife Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst