RenkliDusler
Active member
Kadife Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram küp küp doğranmış tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- Kırmızı toz besin boyası
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kek için, kuru gereçleri bir kapta karıştıralım.
- ondan sonrasında yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım, akabinde tereyağı da ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek çırpalım.
- Öteki materyalleri de, yavaş yavaş ekledikten daha sonra, kuru materyallerle bir arada çırpalım.
- Unu ve besin boyasını denetimli bir biçimde ekleyelim.
- sonrasındasında kelepçeli 180 derece kek pişene kadar, bizde kremasını hazırlayalım.
- Kek ve krema soğuduktan daha sonra kekimizi kesip ortasına kremayı sürelim.
- Kekin üst katmanını robotton geçirip, üzerine serpelim.
- 1 gece buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.