RenkliDusler
Active member
Kahve Soslu Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- ondan sonrasında sütü ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Üzerine kabartma tozu ,vanilya, kakaoyu da katıp güzelce karıştırıyoruz.
- Akabinde unu yavaş yavaş ek ederek çırpıyoruz.
- Küçük bir borcamı yada kek kalıbını yağlayıp kek harcını kalıba döküp soğuk fırında 170⁰derece de 40 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sosumuzuda hazırlıyoruz.
- Sos için gerekli olan tüm materyalleri sos tavasına alıp karıştırıp pişiriyoruz.
- Kekimiz fırından çıktıktan daha sonra dilimleyip sıcak sosunu kekin üzerine döküyoruz.
- Yaklaşık 2- 3 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.