RenkliDusler
Active member
Kakaolu Kahveli Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- ½ (Yarım) su bardağı tereyağı (Eritilmiş/soğutulmuş)
- ½ (Yarım) su bardağı sıvı yağ
- ½ çay bardağı süt
- ½ çay bardağı filtre kahve (Soğutulmuş)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 – 2,5 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şeker yeterlice çırpılır.
- Üzerine evvel sıvı gereçler, sonrasındasında katı materyaller eklenip homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Kek kalıbı yağlanarak tüm karışım kalıba dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırının derecesi 175 dereceye düşürülerek kek fırına verilir ve denetim edilerek pişirilir.