RenkliDusler
Active member
Kakaolu Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 gram kakao
- 125 gram sütlü çikolata
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un (Kıvamı epeyce sıvı da olmayacak, epey yoğunda olmayacak )
- Islatmak için kakaolu süt (Hazır satılan)1.5 su bardağı ölçü
- Yarım paket çikolata sosu
- Fındık
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek hamurumuzu yapmak için; evvela şeker ve yumurtayı bir hoş çırpalım (Beyaz kıvamını alana kadar). ondan sonrasında süt. Sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip yeniden çırpalım.
- Bir yandan da benmari tarzı çikolatamızı eritelim ve soğumaya bırakalım (Ara orta karıştıralım ki yüzü kalıp kalıp olmasın) çabucak sonrasında hamurumuza unumuzu ekleyelim.
- En sona kabartma tozu koyulacak biçimde soğutmuş olduğumuz çikolatayıda kek hamurumuza ekleyelim ve karıştıralım ve akabinde kabartma tozumuzu da ekleyip karıştıralım.
- Ben standart kek kalıplarından tercih ettim fakat dilerseniz borcamda tercih edebilirsiniz (Kalıp kullandığınız vakit her yerini hoş biçimde yağlayıp, yavaşça un serpiştirin ki kekimiz kalıptan rahat çıksın)
- hamurumuzu tepsi yada kalıbımıza döktükten daha sonra 200 derece fırında 25 dk da pişirelim (Bazı fırınlarda müddet değişebiliyor; 5 dk erken yada tam aksisi 5 dk geç çıkabiliyor. 20. dakika da kesinlikle açıp denetim ediniz kürdandan dayanak alabilirsiniz
- Kekimiz fırında iken çikolata sosu paketinin yarısını tencereye dökelim. Üzerinde yazan ölçülerin yarısı kadar sütü de koyup pişirelim.
- ondan sonrasında kekimizin pişmesini denetim edip çıkaralım ve birinci sıcağı çıktıktan daha sonra iddiası 8 ila 10 dakikadan daha sonra ıslatmak için kakaolu sütü üzerine gezdirelim.
- Bir 10 dk daha sonrasında ise çikolata sosumuzu döküp fındık yada ceviz ile süslemesini gerçekleştirelim. Dilerseniz farklı biçimde de sunum yapabilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ????