RenkliDusler
Active member
Kakaolu Revani Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yağ
- 1 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 2 kaşık kakao
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon suyu (Hamura şeker koymuyorum )
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, yağ, yoğurt vanilya kabartma tozunu karıştıralım.
- İrmik kakao ve unu da ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış borcam yada ufak bir tepsiye hamurumuzu döküp 180 derecede pişirelim.
- Kürdan yardımı ile denetimini yapalım.
- Pişen kekimizin soğumasını bekleyelim.
- Bir tencerede şeker ve suyu karıştırıp kaynatalım.
- Kaynadıktan daha sonra kıvamı yoğunlaşınca 1-2 damla limon suyu sıkıp biraz daha kaynatalım.Ilımasını bekleyelim.
- Kek soğuk şerbet ılık olacak biçimde dökelim. Afiyet olsun.