RenkliDusler
Active member
Kakaolu Sade Kek Mermer Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 250g tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağı şeker (200 gram)
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı süt (120 ml)
- 2.5 su bardağı un (300 gram)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker ve tereyağını beyazlayana dek çırpıp, tek tek yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Akabinde vanilya, kabartma tozu, sütün yarısını da ekleyip unu da ek ettikten daha sonra düzgünce karıştırıyoruz.
- Olağan kek hamurundan biraz daha sert olacak hamuru.
- Hamurun yarısını yağlayıp unladığımız kalıba döküyoruz ve ortasını biraz çukurlaştırıyoruz.
- Başka kalan hamura kakao ve artan sütü de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Çukurlaştırdığımız yere kakaolu karışımı da döküp kaşıkla karışık desenler verebiliriz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 45-50dk denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun ????