Kakolu Kahveli Çıtır Kurabiye

RenkliDusler

Active member
Kakolu Kahveli Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 100 ml susuz yağ (tereyağı da olabilir)
  • 100 ml sıvı yağ
  • 100 ml pudra şekeri
  • 1+1/2 (yarım) yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı türk kahvesi (isteğe bağlı kakuleli kahve de kullanılabilir)
  • 2+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
Kakolu Kahveli Çıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Susuz yağı, sıvı yağı ve pudra şekeri bir kapta çırpın.
  2. Şeker büsbütün eriyince üstüne kahve ve kakao ekleyin ve çırpamaya devam edin.
  3. En son unu eleyin ve karışım üzerine ek edin. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Karışımı 1 saatliğine buzdolabında bekletin.
  5. Fırını 180 dereceye üst ve alttan çalışır biçimde ayarlayın.
  6. Kurabiyenize istediğiniz biçimi verdikten daha sonra fırın tepsisine dizin.
  7. Yağlı bir kıvam olduğu için tepsinizi yağlamanıza gerek yoktur. İsteğe bağlı yağlı pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  8. Tepsinizi fırına verdikten 10 dakika daha sonra kurabiyenizi denetim edin. Alttan pişmesi halinde fırından çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun :).
Kakolu Kahveli Çıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst