RenkliDusler
Active member
Kakolu Kahveli Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 100 ml susuz yağ (tereyağı da olabilir)
- 100 ml sıvı yağ
- 100 ml pudra şekeri
- 1+1/2 (yarım) yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı türk kahvesi (isteğe bağlı kakuleli kahve de kullanılabilir)
- 2+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Susuz yağı, sıvı yağı ve pudra şekeri bir kapta çırpın.
- Şeker büsbütün eriyince üstüne kahve ve kakao ekleyin ve çırpamaya devam edin.
- En son unu eleyin ve karışım üzerine ek edin. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
- Karışımı 1 saatliğine buzdolabında bekletin.
- Fırını 180 dereceye üst ve alttan çalışır biçimde ayarlayın.
- Kurabiyenize istediğiniz biçimi verdikten daha sonra fırın tepsisine dizin.
- Yağlı bir kıvam olduğu için tepsinizi yağlamanıza gerek yoktur. İsteğe bağlı yağlı pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
- Tepsinizi fırına verdikten 10 dakika daha sonra kurabiyenizi denetim edin. Alttan pişmesi halinde fırından çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun
.