RenkliDusler
Active member
Kalbura Bastı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram tereyağı
- 1 çay b. sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 – 4 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı ceviz yada fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz orta ateşte kaynatıyoruz kaynayınca limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Öteki yandan oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alıyoruz üzerine başka malzemeleride ekleyip yumuşak kıvamlı hoş bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle bastırarak açıyoruz içine ceviz koyup kapatıyoruz tepsiye diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 pişiriyoruz fırından çıkınca tatlı sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz tatlımız şerbeti çekince servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????