Kalbura Bastı

RenkliDusler

Active member
Kalbura Bastı Tanımı İçin Materyaller

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay b. sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un
Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
İçi için

  • 1 su bardağı ceviz yada fındık
Kalbura Bastı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz orta ateşte kaynatıyoruz kaynayınca limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Öteki yandan oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alıyoruz üzerine başka malzemeleride ekleyip yumuşak kıvamlı hoş bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle bastırarak açıyoruz içine ceviz koyup kapatıyoruz tepsiye diziyoruz.
  4. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 pişiriyoruz fırından çıkınca tatlı sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz tatlımız şerbeti çekince servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????
 
Üst