Kalburabastı

RenkliDusler

Active member
Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram tereyağı yoksa margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un denetimli ekleyin değişkenlik gösterir.
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz yahut fıstık tozu
  • Şerbeti için;
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetini hazırlayalım. 3.5 bardak su 3.5 bardak şekeri tencereye koyun eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya başlayınca altını kısın orta ateşte 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakın.
  2. Tereyağı yumurta sıvı yağ yoğurt düzgünce çırpın. Akabinde irmik, un, kabartma tozu, vanilya ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
  4. Kalburabastı tatlısı için satılan plastik bir aparat ile form verdim şayet elinizde yoksa bir kevgir ile birebir süreci uygulayın.
  5. Hamurun içine dövülmüş ceviz yahut fıstık tozu koyup biçim verin .
  6. Tepsiye dizin ve ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.
  7. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün.
  8. Şerbeti döktükten 15 kadar daha sonra tatlının başka tanımını çevirin görsellerde fotoğraf olarak mevcut. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????
    ✅
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst