RenkliDusler
Active member
Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram tereyağı yoksa margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un denetimli ekleyin değişkenlik gösterir.
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz yahut fıstık tozu
- Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetini hazırlayalım. 3.5 bardak su 3.5 bardak şekeri tencereye koyun eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya başlayınca altını kısın orta ateşte 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakın.
- Tereyağı yumurta sıvı yağ yoğurt düzgünce çırpın. Akabinde irmik, un, kabartma tozu, vanilya ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Kalburabastı tatlısı için satılan plastik bir aparat ile form verdim şayet elinizde yoksa bir kevgir ile birebir süreci uygulayın.
- Hamurun içine dövülmüş ceviz yahut fıstık tozu koyup biçim verin .
- Tepsiye dizin ve ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti döktükten 15 kadar daha sonra tatlının başka tanımını çevirin görsellerde fotoğraf olarak mevcut. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????