RenkliDusler
Active member
Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2,5-3 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 kase fıstık
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için su ve şekeri bi tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra 5 dk daha kısık ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tüm hamur gereçlerini bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz.
- Tırtıklı zerzevat kesme aparatı ya da bir süzgeç üzerinde hamuru açıp ortasına çokça fıstık ekliyoruz.
- İki ucu ortada birleştirip kapatıyoruz. hafifçeçe üstüne bastırıp karşıt çevirerek tepsiye diziyoruz.
- Evvelden 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıya büsbütün soğumuş olan şerbeti döküp en az 3-4 saat şerbetini çekmesini bekleyip servis yapıyoruz.