RenkliDusler
Active member
Kalıpta Kolay Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Tabanı
Not EkleTanımı Yazdır
Tabanı
- Burçak bisküvi
- 1 çay bardağı tereyağ margarin karışımı
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı mısır nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 şişe kızılay karadut soda
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle burçak bisküvileri robottan çekiyoruz.
- Bir bardak tereyağı ve margarini eritip üzerine döküyoruz.
- Kilitli kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt seriyoruz kaşıkla bastırarak alt tabanı oluşturuyoruz.
- Muhallebimizi yapmak için 1 litre sütü, 4 yemek kaşığı unu, 4 yemek kaşığı nişastamızı bir yumurta sarısını bir tencereye alıyoruz.
- Karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz.
- Piştikten daha sonra tabanımızın üstüne döküyoruz.
- Bir köşede soğumasını bekliyoruz.
- En son 2 şişe sodamızı 1 çay bardağı şekerimizi 2 yemek kaşığı nişastamızı küçük bir tencerede karıştırıp jölemizi yapıp buz dolabında 3 4 saat dinlendiriyoruz.İşte bitti afiyet olsun