RenkliDusler
Active member
Kar Topu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 ml krema
- 3,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şekeri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- Antepfıstığı tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremayı ve toz şekerini bir kapta çırpalım ve hindistan cevizini yavaşça içine ekleyelim.
- Karışımı elimizle küçük toplar yapalım.
- Hazır olan tatlımızı dinlenmek üzere buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Bir tencereye süt,su,şeker,kakao ve unu düzgünce çırpalım.
- Kısık bir ateşle kıvamını alana kadar çırpmaya devam edelim.
- Kıvamını alan çikolata sosunu ateşten alalım.
- Soğuyana kadar aşikâr aralıklarla çırparak soğumasını bekleyelim.
- Buzdolabımında bekleyen tatlımızı alalım çikolata sosunu üzerine dökelim.
- Süslemesini yapalım ve servis edelim. Afiyet olsun.