RenkliDusler
Active member
Karamel Düşü Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Karamel Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
- 6 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebi için süt ,şeker, un ve nişasta tencereye alınır ,kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
- Pişen muhallebi kenara alınır birinci sıcağı çıkınca krem şanti ve vanilya eklenip mikserle çırpılır çabucak sonrasında kuplara paylaştırılır.
- Karamel sos için şeker uygun bir kaba alınır ve kısık ateşte erimesi sağlanır.
- Eriyen şekere evvela tereyağı beklenir ve topak kalmayana kadar kısık ateşte karıştırılır.
- çabucak sonrasında krema eklenir ve birebir biçimde pürüzsüz olana kadar kısık ateşte karıştırılır büsbütün eriyince ocaktan alınır.
- Kuplara paylaştırılan muhallebinin üzerine bu sos eklenir ve istenildiği üzere süslenir.
- ondan sonrasında buz dolabında en az 2 saat soğuması sağlanır.
Karamel Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı