RenkliDusler
Active member
Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme hafifçe)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 60 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerenin içerisine süt 2. 5 nişasta yumurta sarısını koyup karıştıralım ve kenara alalım.
- Başka bir küçük tencerenin içerisine bir su bardağı toz şekeri koyup kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırmayalım ortada tencereyi sallayalım.
- Karamelin üzerine sıvı kremayı döküp çabucak karıştıralım (sertleşecek ve topaklanacak hayli olağan ısındıkça eriyecektir.
- Eriyene kadar ocakta tutun ve karıştırın.
- Eriyen karameli süt olan karışıma döküp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- En son bir tatlı kaşığı tereyağ ve bir paket vanilya ekleyip tereyağın erimesini sağlayın.
- 3. 5 kepçe kadar başka bir kaba muhallebimizi alalım ve üzerine 60 gr bitter çikolata ek edip erimesini sağlayalım.
- Kaplarımıza çikolatalı daha sonra karamelli muhallebi koyup oda sıcaklığında 1 saat bekletip buzdolabına alalım büsbütün soğuması için. ????affiyet olsun????.