RenkliDusler
Active member
Karpatka Polonya’nın Meşhur Pastası (Yok bu biçimde Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 7 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı hazır kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday)
- 1 su bardağından 2 parmak şeker
- 2 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema materyalini en son vanilya eklenmek üzere kısık ateşte tencerede hazırlıyoruz.
- Soğuyunca üzerini streç sinema ile kapatıyoruz (Üzerinin kabuk tutmaması için yaptığımız işlem) dolaba alalım.
- Hamuru için geniş bir tencereye suyu döküyoruz, tereyağını ekleyip eritiyoruz, üzerine bir çimdik tuz, unu ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz.
- Hamur soğuyunca kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz, yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz, hamurun yarısını kelepçeli kalıpta pişiriyoruz.
- Isınmış 165 derede fırında 35 dakika (İki adet birebir uzunluk kelepçeli kek kalıbı işinizi kolaylaştıracaktır)
- Pişen hamuru fırından alıyoruz, kalan hamuru döküyoruz, tıpkı biçimde pişiyoruz, pişen hamuru ortasına kremayı döküyoruz, hamur kapağını kapatıyoruz.
- Üzerine, pudra şekeri serpiştiriyoruz, dilerseniz çikolata sos ile servis edebilirsiniz bence hayli yakıştı.