RenkliDusler
Active member
Karpatka Tanımı İçin Materyaller
Kreması için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 adet yumurta
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm gereçleri alalım ve çırparak göz göz olana kadar pişirelim.
- Krema yoğunlaşıp göz göz olunca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip çırpalım ve soğuması için üzerini kapatıp kenara alalım.
- Hamuru ortasında bir daha tencereye su tereyağ ve tuzu alalım. Tereyağ eriyince içine unu ekleyip helva kıvamına getirelim.
- Ağırlaşıp helva üzere olduğunda ocaktan alalım birinci sıcağı çıktığında kabartma tozunu ekleyelim.
- çabucak sonrasında içine 4 adet yumurtayı tek tek katalım. Her bir yumurta da hamurun uygunca çırpılması gerekiyor.
- Hamur hazır olduğunda kelepçeli kalıpta evvel hamurun yarısını ondan sonrasında başka yarısını 165 derecede 35 dakika pişirelim.
- Şayet tıpkı kalıptan iki tane var ise tıpkı anda pişirilebilir. Hamurlar pişip soğuduktan daha sonra bir hamur alta ortasına hazırladığımız krema ve üstüne öbür hamuru koyuyoruz.
- Üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz. Afiyet olsun
.