RenkliDusler
Active member
Karpatka Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 250 ml su
- 150 gram un ( bir su bardağına yakın )
- 120 gram tereyağ
- Bir çimdik tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Ben bu hamurdan iki defa yaptım, ince olmasını isterseniz bu ölçülerde yapıp hamuru ikiye bölüp başka tepsilerde yapıp pişirebilirsiniz
- 750 ml süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Orman meyveleri (İstenilen meyveler )
Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için tencereye su ve tereyağını alıp eritiyoruz, yavaşça karıştırarak unu ek edip yeniden karıştırıyoruz.
- Hamur haline getirip ocaktan alıyoruz.
- Yumurtaları tek tek çırpma teliyle karıştırarak ekliyoruz.
- Kabartma tozunu ek edip yeniden karıştırıyoruz, kek kalıbına alıp 180 derece fırında 30-35 dk kızarana kadar pişiyoruz.
- Kreması için, tencereye materyalleri alıyoruz karıştırıyoruz, en son tereyağını ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Üzerini streçfilm ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Pasta çemberine evvel alt taban hamuru koyup üzerine kremamızı koyuyoruz.
- Üstüne öteki yarısını koyup pudra şekeri serpiştirip meyvelerle süslüyoruz, afiyet olsun hepimize