RenkliDusler
Active member
Karpuz Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 15-20 yaprak ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 200 ml vişne suyu
- 1 paket süratli nişasta
- Damla çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda sıvı yağla, ıspanak yaprakları blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Akabinde yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar yeterlice çırpılır.
- Üzerine ıspanak püresi ek edilip, karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır. Yağlanmış tart kalıbına dökülür ve 165-170 derece fırında kek pişirilir.
- Kalıbın dışını folyo ile sararsanız yeşil rengini kaybetmez. Fırından çıkan kek ılıdıktan daha sonra servis tabağına zıt çevrilir ve 1 çay bardağı süt ile ıslatılır.
- Kek büsbütün soğuduktan daha sonra paketteki tarife göre hazırlanan kremşanti orta boşluğa sürülür.
- 200 ml vişne suyu süratli nişasta ile açılarak ocağa alınır ve katılaşana kadar pişirilir. İsteyen jöleyi farklı gereç ile de yapabilir. Çilek yahut vişne ile.
- Jöle soğuduktan daha sonra kremşantinin üzerine dökülür ve damla çikolata ile süslenir. Afiyet olsun ????