Kaşık Kaşık İrmik Helvası

RenkliDusler

Active member
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram margarin
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk vanilya
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Margarini tencerede eritiyoruz.
  2. Akabinde irmiği ekliyoruz 10 dk büyük ocakta kısık ateşde renk alana kadar yani krem renginden sutlu kahve rengi olana kadar kavuruyoruz.
  3. Akabinde şeker koyup orta ocakta kısık ateşde 15 dk kadar yani rengi yeterlice yoğunlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
  4. Süt ve suyu bir kabın içine koyup bir ediyoruz ve tencereye dökerken bi yandan süratli hızlı karıştırıyoruz ki şekeri topaklanmasın.
  5. Suyu çekene kadar daima karıştırarak yarım saat kadar pişiriyoruz.
  6. Çok koyu olmuyor kıvamı ve yarım saatin akabinde ocaktan alıyoruz.
  7. Tepsiye yahut oval borcama döküyoruz ve biraz kendini çekmesi için dinlendiriyoruz.
  8. Ilık biçimde kaşıkla tatlı tabağına koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun :).

Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst