RenkliDusler
Active member
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram margarin
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 pk vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini tencerede eritiyoruz.
- Akabinde irmiği ekliyoruz 10 dk büyük ocakta kısık ateşde renk alana kadar yani krem renginden sutlu kahve rengi olana kadar kavuruyoruz.
- Akabinde şeker koyup orta ocakta kısık ateşde 15 dk kadar yani rengi yeterlice yoğunlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
- Süt ve suyu bir kabın içine koyup bir ediyoruz ve tencereye dökerken bi yandan süratli hızlı karıştırıyoruz ki şekeri topaklanmasın.
- Suyu çekene kadar daima karıştırarak yarım saat kadar pişiriyoruz.
- Çok koyu olmuyor kıvamı ve yarım saatin akabinde ocaktan alıyoruz.
- Tepsiye yahut oval borcama döküyoruz ve biraz kendini çekmesi için dinlendiriyoruz.
- Ilık biçimde kaşıkla tatlı tabağına koyup servis ediyoruz.
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı