Kaşık Pasta

RenkliDusler

Active member
Kaşık Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kreması için ;

  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (75gr)+yarım su bardağı süt
  • 200 gram labne peynir
Çikolata sosu için ;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt
Kaşık Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Vanilin ,labne peynir ve krem şanti hariç tüm materyalleri tencereye alım ve karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynadıktan daha sonra 2 dk daha pişirelim ve vanilyayı ekleyip karıştıralım üzerini streçle kapatalım soğumaya alalım.
  3. Soğuyan kremaya labne ve krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpalım bu esnada gereksinim olursa yarım bardak süt ek edebilirsiniz.
  4. Kedi lisanını bıçak yardımı ile 4-5 bölelim ve kremaya ekleyip karıştıralım.
  5. Servis tabağına alalım ben kup ve borcamda yaptım.
  6. Çikolata sosu için;Tencereye 1,5 su bardağı süt ve bir paket çikolata sosunu alalım kaşırtırarak pişirelim.
  7. daha sonra çırparak soğutalım.
  8. Soğuyan çikolata sosunu pastanın üzerine dökelim.
  9. Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Kaşık Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst