RenkliDusler
Active member
Kaşık Pastası (Siirt Yöresi) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayır)
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1-2 damla limon suyu (Karbonatın üzerine dökelim)
- Aldığı kadar un (3,5 su bardağı)
- 1 portakalın kabuğu ve suyu
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtaları bir kaba alalım(bir yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz)
- Yumurtalara toz şekeri ilave edip çırpalım.
- çabucak sonrasında yoğurt ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağı ekleyelim.
- Akabinde portakal kabuğu rendesi ve suyunu da ekleyelim.
- daha sonra da un ve karbonat ekliyoruz kıvamı biraz katı olmalı.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim.
- daha sonrada kaşıkla hamurdan tepsiye dökelim.
- Hamur tepside kekten daha kıvamlı olmalı epeyce ağır olmamasına dikkat edin tepside dağılmamalı.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla süsleyelim.
- 170 derece evvelde ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.