Kavrulmuş İrmikli Revani

RenkliDusler

Active member
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt yada yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş irmik (Yağsız tavada sık sık karıştırılarak rengi değişene kadar kavurulacak)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz fındık yahut ceviz
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limonun yarısı
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle irmiği kavurarak başlayalım. Yağsız yavaşça ısınmış tavada irmiği koyup kavurmaya başlayalım sık sık karıştırarak yavaşça rengi değişene dek kavuralım. daha sonra ocaktan indirip bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  2. Artık şerbeti için bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup evvel kaşıkla karıştırarak şekeri eritelim daha sonra ocağa alıp kaynatalım kaynama girdikten daha sonra yalnızca 15-20 dakika yavaşça kısık ateşte kaynasın daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
  3. Bir diğer kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpıp sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip tel çırpıcıyla uygunca karıştıralım. Bundan daha sonrasında mikser kullanmayıp tel çırpıcı yada kaşıkla karıştıralım ki irmik taneleri ezilmesin.
  4. daha sonra irmik ve unu koyup kabartma tozunu ve vanilyayı koyup son bir kere karıştıralım. yavaşça yağlanmış küçük kare borcama boşaltıp kaşık yada spatula sayesinde borcamın her tarafına eşit olacak biçimde yayalım.
  5. hafifçeten sallayarak harcın ortasındaki hava kabarcıkların oluşmasını engelleyelim. daha sonra bir bıçak sayesinde yavaşça dikkatli bir biçimde dilimleyelim.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişsin alt-üst fanda pişirelim. Benim fırın fırın 25 dakikada pişirdi kendi fırınınızın pişme müddetini ayarlayabilirsiniz.
  7. Fırından çıkardığımız tatlının yalnızca 5 dakika birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra soğumuş şerbeti üzerine her tarafına eşit dökelim. 1 yada 2 saat şerbetin çekilmesini bekleyelim.
  8. daha sonrasında istediğiniz biçimde süsleyip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir daha sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst