RenkliDusler
Active member
Kaymak Üzere (Tahinli Helva) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı tahin
Not EkleTanımı Yazdır
- Helvanın birinci olarak şerbetini hazırlayarak helvaya başlayalım.
- Tencereye suyu ve şekeri koyup karıştırıp ocağa alalım ve bir taşım kaynatıp ocakta alalım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp, ocakta orta ateşte eritelim. Üzerine unu ek edip devamlı karıştırarak kavuralım.
- Rengi dönüp, kahve köpüğü rengini alınca şerbetini yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edelim.
- Suyunu çekip, kıvam alan helvayı ocaktan alalım üzerine tahini ek edip yine karıştıralım.
- Tahini helvaya yedirdikten daha sonra istediğiniz üzere sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.