Kaymak Üzere (Tahinli Helva)

RenkliDusler

Active member
Kaymak Üzere (Tahinli Helva) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı tahin
Kaymak Üzere (Tahinli Helva) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Helvanın birinci olarak şerbetini hazırlayarak helvaya başlayalım.
  2. Tencereye suyu ve şekeri koyup karıştırıp ocağa alalım ve bir taşım kaynatıp ocakta alalım.
  3. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp, ocakta orta ateşte eritelim. Üzerine unu ek edip devamlı karıştırarak kavuralım.
  4. Rengi dönüp, kahve köpüğü rengini alınca şerbetini yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edelim.
  5. Suyunu çekip, kıvam alan helvayı ocaktan alalım üzerine tahini ek edip yine karıştıralım.
  6. Tahini helvaya yedirdikten daha sonra istediğiniz üzere sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kaymak Üzere (Tahinli Helva) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst