Kemal Paşa Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Kemal Paşa Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1/2 (yarım) paket kemal paşa tatlısı (Peynirli olandan tercih ettim)
Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri için

  • 1/2 (yarım) paket kaymak tadında şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
Kemal Paşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve su tencereye alınır.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Limon suyu da ek edilip kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynadıktan 4-5 dk daha sonra kuru tatlılar eklenip orta ateşte daha sonra biraz daha kısık ateşte pişirilir. Yaklaşık 20-25 dk kadar kaynatılır.
  5. Paketin üzerinde yazan talimata göre hazırlayabilirsiniz.
  6. Orta ara zıt yüz yaparak karıştırılır.
  7. Sert bir kaşık kullanmayalım. Aksi takdirde dağılabilirler.
  8. Şerbeti çekip yumuşadıkları vakit servis tabağına alınır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  9. Krem şanti ve süt mikserle çırpılır.
  10. Sıkma poşetine alınır ve soğuk tatlıların üzerine sıkılır.
  11. Dilerseniz dondurma ve kaymakla bir arada servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????????miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.
Kemal Paşa Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst