RenkliDusler
Active member
Kemal Paşa Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1/2 (yarım) paket kemal paşa tatlısı (Peynirli olandan tercih ettim)
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1/2 (yarım) paket kaymak tadında şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve su tencereye alınır.
- Şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Limon suyu da ek edilip kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan 4-5 dk daha sonra kuru tatlılar eklenip orta ateşte daha sonra biraz daha kısık ateşte pişirilir. Yaklaşık 20-25 dk kadar kaynatılır.
- Paketin üzerinde yazan talimata göre hazırlayabilirsiniz.
- Orta ara zıt yüz yaparak karıştırılır.
- Sert bir kaşık kullanmayalım. Aksi takdirde dağılabilirler.
- Şerbeti çekip yumuşadıkları vakit servis tabağına alınır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Krem şanti ve süt mikserle çırpılır.
- Sıkma poşetine alınır ve soğuk tatlıların üzerine sıkılır.
- Dilerseniz dondurma ve kaymakla bir arada servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????????miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.