RenkliDusler
Active member
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağından 2 parmak az hindistancevizi
- 1 çay bardağı ceviz içi (Çok inceltmedim)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 ,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un (+ çeyrek daha )
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Çokça hindistancevizi
- Ceviz içi
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbeti için ???????? gerekli gereçleri tencereye alalım karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Kreması için ????????un toz şeker ve sütü uygun bir tencereye alalım karıştıralım. Topak kalmasın ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Fokurdayınca 2 dk kadar pişirdikten daha sonra ocaktan alalım ve ortada karıştıralım kabuklanmadan soğusun büsbütün soğuyunca vanilya ve toz krem şanti ekleyip mikserle 4 dakika kadar çırpalım dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Keki için ???????? yumurta ve şekeri mikserle 4_5 dakika köpürene kadar güzelce çırpalım.
- Kalan materyalleri ekleyip karıştıralım yavaşça yağlanmış dikdörtgen borcama harcı yayalım (büyük uzunluk borcam kullandım)
- 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar denetimli pişirelim.
- Fırından aldığımız keki soğuk şerbetle buluşturalım.
- Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine kremayı her yerine eşit gelecek biçimde yayıp üzerine çokça hindistancevizi serpelim.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı