RenkliDusler
Active member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti yapın zira kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Şeker ve suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısıp 10 dakika kaynasın. Altını kapattıktan daha sonra vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Keki için; yumurta ve şekeri çırparak beyaz köpük haline getirelim. Öbür materyalleri de ekleyip, karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye (Ben büyük yuvarlak borcam kullandım) dökün. 170-180 derece fırında, 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
- Kreması için; kremşanti hariç başka materyalleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
- Şerbetli kekin üzerine muhallebiyi dökün. Üzerine çokça hindistan cevizi serpin.
- Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun…