RenkliDusler
Active member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Keki için
Not EkleTanımı Yazdır
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su(ışıktan bir tık sıcak)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem santi
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncekile şerbeti yapalım, kaynadıktan daha sonra 10 dk kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine dökeceğimiz için soğuk olmalı.
- Keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpın ve yarım çay bardağı sıcak suyu da koyup çırpmaya devam edin.
- Akabinde sıvı yağı ek edin biraz daha çırpın. Beyaza yakın renk alınca içine öbür gereçleri de ekleyip son defa düşük ayarda çırpın ve yağlı kağıt serdiğiniz yahut yağladığınız kalıbınıza yayın.
- Harç sert oluyor ve ben döktükten daha sonra ellerimi biraz ıslatıp o biçimde yaydım.
- daha sonra 160°fanlı ayarlı fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 35 dk sürdü.
- Krema için de evvel unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın daha sonra sutu yavaşça dokun karıştırarak akabinde kaynamaya alın ve kaynadıktan daha sonra vanilyayı ekleyin.
- Soğuyunca da krem santiyi döküp çırpın. Kek fırından çıkınca soğuk şerbeti dokun ve biraz soğumasını bekleyin akabinde kremayı dökün.
- Üzerine ceviz ve hindistan cevizi döküp servis edin.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı