RenkliDusler
Active member
Kırıntılı Elma (Elma Crumble) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet elma
- Çeyrek limon
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 5 paket vanilya şekeri
- 2 adet yumurta
- Vanilya aroması da koyabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları küp küp doğrayıp limon tozşeker ve tarçın ile düzgünce karıştırıyoruz.
- Kırıntı için tereyağ, un, tozşeker ,tarçını elimizle ova ova yoğuruyoruz.
- Hamur yoğurma makinesinde de topak topak olana kadar yoğurabilirsiniz.
- Akabinde kalıplarımızı tereyağ ile yağlıyoruz.
- Elmaları kapların yarısına dolduruyoruz.
- Üzerine kırıntı hamurdan koyuyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz.
- Üzeri fazla kızarmadan fırından alıyoruz.
- Vanilyalı dondurma yada yapmış olduğumuz vanilya sos ile servis ediyoruz.
- Vanilya sos;Bütün materyalleri karıştırıp ocakta pişiriyoruz. Göz göz olunca ocaktan alıyoruz.İnstagramdan sayfamı takip edebilirsiniz.https://instagram.com/almanyali_gelinin_lezzetleri?utm_medium=copy_link.