RenkliDusler
Active member
Kırmızı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı besin boyası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket toz kremşanti
- File fıstık
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları uygun bir kasede şeker ile birlikte çırpalım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip krema haline gelene kadar çırpmaya devam edelim.
- Toz materyalleri de eleyerek ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
- 24 cm olan kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim. Üzerine kek harcını dökelim 170°’de ki fırında 40-45 dakika pişirelim.
- Pişen kekin üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
- Kreması için uygun bir kasede krema ve pudra şekerini çırpalım.
- Hindistan cevizi, labne peyniri ve krem şantileri de ekleyip düzgünce çırpalım.
- Sıkma torbasına alıp buzdolabında dinlendirelim.
- Keki bıçak sayesinde 3 kesime bölelim. Kelepçeli kalıba birinci parçayı yerleştirip krema sıkalım.
- Öbür katlarıda birebir biçimde tamamlayıp üzerini fıstık serperek süsleyelim.
- Buzdolabında bir gece bekletip daha sonra servis edelim afiyet olsun????