Kivili İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Kivili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 6 tane olgun kivi
  • 1 litre süt
  • 5 kaşık nişasta
  • 7 yemek kaşık irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet kivi
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 kaşık un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Vanilya
Kivili İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt irmik nişasta şeker bir tencerede muhallebi üzere pişirilir.
  2. Pişen muhallebi borcama yarısı dökülür, ortasına kivili krema dökülür.
  3. Kremanın yapılışı için su, un, nişasta, şeker, vanilya bir tencerede pişirilir.
  4. Bu kremada ortasına dökülür. Onun üzerine irmikli muhallebi dökülür.
  5. Süslemek için; kiviler dilimlenir, üzerine serpiştirilir. Ilıyınca buzdolabında soğutulur. Afiyetle yenilir. Sütlü tatlı olduğu için hafifçetir kivide ağızda mayhoş bir tat bırakıyor haydi çabucak yapın.
Kivili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst