RenkliDusler
Active member
Kivili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 tane olgun kivi
- 1 litre süt
- 5 kaşık nişasta
- 7 yemek kaşık irmik
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet kivi
- 1 kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı şeker
- Vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt irmik nişasta şeker bir tencerede muhallebi üzere pişirilir.
- Pişen muhallebi borcama yarısı dökülür, ortasına kivili krema dökülür.
- Kremanın yapılışı için su, un, nişasta, şeker, vanilya bir tencerede pişirilir.
- Bu kremada ortasına dökülür. Onun üzerine irmikli muhallebi dökülür.
- Süslemek için; kiviler dilimlenir, üzerine serpiştirilir. Ilıyınca buzdolabında soğutulur. Afiyetle yenilir. Sütlü tatlı olduğu için hafifçetir kivide ağızda mayhoş bir tat bırakıyor haydi çabucak yapın.