Klasik(sıradan)Kek

RenkliDusler

Active member
Klasik(sıradan)Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta
  • 1 su baradağından biraz eksik şeker (200 ml ölçü bardak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağında iki parmak eksik sıvı yağ
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Un
Klasik(sıradan)Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri mikserle 3-5 dk içinden güzelce çırp (bence kekte en kıymetli şeylerden 1. si bu şekerle yumurtanın fazlaca hoş çırpılması).
  2. ondan sonrasında süt, sıvı yağ, az birde burda çırpın.
  3. ondan sonrasında katı gereçler un, vanilya ve bir paket kabartma tozu elekle eleyerek kat.
  4. Demir kaşıkla karıştır hepsini birebir istikamete hakikat iki dakika.
  5. Kekin kıvamı kaşığınızda dolu kalacak kıvamda.
  6. Kalıbı hem katı yağ ile yağla biraz un serp.
  7. 180° (benim fırın 1 saatte pişirdi), sizin bu kadar sürmeyebilir. Afiyet olsun.
Klasik(sıradan)Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst