RenkliDusler
Active member
Klasik(sıradan)Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta
- 1 su baradağından biraz eksik şeker (200 ml ölçü bardak)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağında iki parmak eksik sıvı yağ
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Un
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle 3-5 dk içinden güzelce çırp (bence kekte en kıymetli şeylerden 1. si bu şekerle yumurtanın fazlaca hoş çırpılması).
- ondan sonrasında süt, sıvı yağ, az birde burda çırpın.
- ondan sonrasında katı gereçler un, vanilya ve bir paket kabartma tozu elekle eleyerek kat.
- Demir kaşıkla karıştır hepsini birebir istikamete hakikat iki dakika.
- Kekin kıvamı kaşığınızda dolu kalacak kıvamda.
- Kalıbı hem katı yağ ile yağla biraz un serp.
- 180° (benim fırın 1 saatte pişirdi), sizin bu kadar sürmeyebilir. Afiyet olsun.