RenkliDusler
Active member
Köstebek Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak az toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti
- 1 paket sade pasta kreması
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Ekstra;
- Muz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve sütü uygunca çırpıyoruz.
- daha sonrasında sıvı yağı ve sütü ekleyip yine çırpıyoruz.
- Unu eleyerek az az koyarak çırpmaya devam ediyoruz.
- daha sonrasında kalan un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Kelepçeli kalıba harcı döküyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz.
- Kreması için materyalleri bir kaba alıp düzgünce kıvama gelene kadar çırptıktan daha sonra damla çikolataları da ekleyip bir spatula ile harmanlayıp buzdolabında bekletiyoruz.
- Kek pişip soğuduktan daha sonra üst kısmını biraz keserek muzları ekledikten daha sonra kremayı düzgünce yayıyoruz.
- Üstteki kestiğimiz parçayı ufak ufak elimizle parçaladıktan daha sonra üzerine koyup ellerimizle hafifçeçe dokunarak yapıştırıyoruz. aslına bakarsan o fazlaca kolay biçimde yapışacaktır.