RenkliDusler
Active member
Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 2 silme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200 ml )
- 1 paket toz krem şanti
- 1 kase damla çikolata
- 2-3 adet muz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için yumurta ve beyazı ayrılır.
- Şekerin yarısı sarılara öbür yarısı da beyazına eklenip ve ikisi başka ayrı çırpılır.
- Sarılarını çırptıktan daha sonra üzerine süt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve karıştırılır.
- Son olarak öteki tarafta çarptığımız yumurta akları eklenir ve söndürmeden alttan üste hakikat karıştırılır.
- Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt takılıp kek karışımı dökülür ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
- Kekimiz pişerken muhallebi için krem şanti haricinde gereçler bir tencereye alınıp muhallebi yapılır.
- Piştikten daha sonra tereyağı ve vanilya eklenir.
- Soğuduktan daha sonra içine toz krem şanti eklenip mikser ile pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpılır.
- Çikolatalar da eklenip hazır hale getirilir. Kekimiz pişince yuvarlak bir cisimle(ben bardak ile kestim ) kesilir.
- Kestiğimiz keklerin üzerine muzlar koyulur, hazırlanan muhallebimiz bombeli bir hal alacak biçimde kapatılır.
- Kek modüllerimiz robotta çekilir.
- Pastamızın üzerini kapatacak biçimde elimizle yayılır.
- Pastamız bir kaç saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz.