RenkliDusler
Active member
Kolay Borcam Cheesecake (İrmikli) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 pakete yakın burçak bisküvi (3. pakette 4-5 adet bırakıcak kadar kullandım büyük borcama)
- 100 gram tereyağı
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz az nişasta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- İsteğe bağlı ocaktan aldıktan daha sonra labne (Ben eklemedim bu biçimde hayli hoş oldu)
- Yarım su bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (Tadını değiştirmiyor koyu sarı rengini vermesi için isterseniz kullanmayabilirsiniz.)
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküviyi ve erittiğiniz tereyağını robota alıp çekin. Borcama yapıp üstüne bardakla basarak düzleştirin ve buzdolabına atın.
- Beyaz kısmı için vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırın. Fokurdamaya başladığında altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.
- 7-8 dakika karıştırarak kenarda soğutun ve borcama dökün. tekrar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Limonlu kısım için tüm materyalleri küçük bir tencereye koyun ve yoğunlaşana kadar pişirin. 7-8 dk karıştırarak dinlendirdikten daha sonra onu da borcama dökün.
- Buzdolabında en az 6 saat (Zamanınız var ise 1 gün daha yeterli olur) bekletin ve yenmeye hazır afiyet olsunnn mükemmel bir tanım cheesecake’i aratmıyor. Cheesecake fazlaca seven biri olarak artık bunu yapıyorum ????.