Kolay Borcam Cheesecake (İrmikli)

RenkliDusler

Active member
Kolay Borcam Cheesecake (İrmikli) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 pakete yakın burçak bisküvi (3. pakette 4-5 adet bırakıcak kadar kullandım büyük borcama)
  • 100 gram tereyağı
Kreması için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz az nişasta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • İsteğe bağlı ocaktan aldıktan daha sonra labne (Ben eklemedim bu biçimde hayli hoş oldu)
Limonlu kısım için

  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (Tadını değiştirmiyor koyu sarı rengini vermesi için isterseniz kullanmayabilirsiniz.)
Kolay Borcam Cheesecake (İrmikli) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bisküviyi ve erittiğiniz tereyağını robota alıp çekin. Borcama yapıp üstüne bardakla basarak düzleştirin ve buzdolabına atın.
  2. Beyaz kısmı için vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırın. Fokurdamaya başladığında altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.
  3. 7-8 dakika karıştırarak kenarda soğutun ve borcama dökün. tekrar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  4. Limonlu kısım için tüm materyalleri küçük bir tencereye koyun ve yoğunlaşana kadar pişirin. 7-8 dk karıştırarak dinlendirdikten daha sonra onu da borcama dökün.
  5. Buzdolabında en az 6 saat (Zamanınız var ise 1 gün daha yeterli olur) bekletin ve yenmeye hazır afiyet olsunnn mükemmel bir tanım cheesecake’i aratmıyor. Cheesecake fazlaca seven biri olarak artık bunu yapıyorum ????.
 
Üst