RenkliDusler
Active member
Kolay Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 20 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı antep fıstığı tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti yapalım kii tatlımız pişene kadar soğusun, 2 su bardağı suya şekerimizi ekleyip kaynatalım.
- Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip, ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Artık de iç muhallebisini yapalım, 2,5 su bardağı süte irmiğimizi ekleyip göz göz olana kadar pişirelim, onuda soğumaya bırakalım katılaşmadı diye merak etmeyin soğurken yoğunlaşacaktır.
- Tereyağımızı eritelim, birinci yufkamızı tezgaha serelim, üzerine yağ sürelim, yeniden üstüne bir yufka daha koyalım bu biçimde yaparak 20 yufkayı üst üste yağlayalım.
- En üste ki yufkayı yağlamayalım ben uzunlamasına 4 modüle böldüm ve üçgen yapabilecek kareler kestim.
- İçlerine azar azar muhallebi den koydum ve antep fıstığı tozu ekleyip uçlarını birleştirip fırın tepsisine çizdim fazla üst üste koymayın yoksa uçları pişmemiş kalıyor.
- Bütün yufkaları tepsiye çizdikten daha sonra kalan tereyağını üzerine gezdirelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımızı fırından aldıktan 5 dakika daha sonra şerbetimizi dökelim şerbetini çektikten daha sonra herkese ????afiyet olsun ????.