Konut İmali Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta

RenkliDusler

Active member
Konut İmali Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller

Pandispanyası için

  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında olsun)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Çeyrek limon suyu 1 yemek kaşığı(limon yardımıyla hiç yumurta kokusu olmuyor)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 buçuk su bardağı un
  • İsteğe bakılırsa yarın limon kabuğu
  • 1 fiske tuz (yumurta beyazına)
Kreması için gereçler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Krema soğuduktan daha sonra içine 1 adet muz koydum(siz tercihinize bakılırsa meyve kullanabilirsiniz)
  • Ortası için ayriyeten ben çikolata kesimleri kattım fazlaca lezzetli oluyor
Üzeri için

  • 1 paket orman meyveli kremşanti
Mesken İmali Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvela oda ısısındaki 4 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  2. çabucak sonrasında beyazına bir fiske tuzu ekleyip çırpıyoruz traş köpüğü kıvamına gelene kadar.
  3. sonrasındasında sarısına şekerimizi ekleyip çırpıyoruz. Beyazlaşana kadar.
  4. çabucak sonrasında sarısına limon suyunu ve limon rendesini ekleyip unu kabartma tozunu vanilini eleyip çırpıyoruz.
  5. Sarısıyla beyazını birleştiriyoruz spatula ile tek bir istikamete yanlışsız karıştırıyoruz.
  6. ondan sonrasında kelpçeli kalıbımıza döküyoruz( kalıbı yağlamamanız gerekiyor aksi biçimde kekinizin kabarmasında külfet yaşayabilirsiz )
  7. Benim kelepçeli kalıbımın ölçüsü 26 santim büyük bulunmasına karşın epey hoş kabarıyor.
  8. Evvelce ısıtılmış altı üstü ayar 180° fırınımızda 25 dakika pişiriyoruz sizin bir daha denetimli olmanızda yarar var.
  9. Kreması için vanilin ve tereyağı hariç tüm materyallerimizi tencereye ekleyip pişiriyoruz göz göz olduktan daha sonra ocaktan alıp tereyağımızı ve vanilimizi ekliyoruz.
  10. Krema soğuduktan daha sonra mikser yardımı ile biraz çırpıyoruz. (kıvamı için)
  11. ondan sonrasında ılıyan kekimizi kesiyoruz ben 3 modüle böldüm.
  12. ondan sonrasında kremasını katıyoruz (sütle ıslatma muhtaçlığı duymadım fazlaca yumuşak bir pandispanya olduğu için ) ondan sonrasında ortasına istediğiniz şeyi katıp katları kapatabilirsiniz üstünün süslemesi de size kalmış. Çok lezzetli oldu afiyet olsun ????????????.
Konut Üretimi Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst