RenkliDusler
Active member
Konut İmali Lezzetine Güvendiğim Tek Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanyası için
Not EkleTanımı Yazdır
Pandispanyası için
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında olsun)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Çeyrek limon suyu 1 yemek kaşığı(limon yardımıyla hiç yumurta kokusu olmuyor)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 buçuk su bardağı un
- İsteğe bakılırsa yarın limon kabuğu
- 1 fiske tuz (yumurta beyazına)
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 paket vanilin
- Krema soğuduktan daha sonra içine 1 adet muz koydum(siz tercihinize bakılırsa meyve kullanabilirsiniz)
- Ortası için ayriyeten ben çikolata kesimleri kattım fazlaca lezzetli oluyor
- 1 paket orman meyveli kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvela oda ısısındaki 4 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- çabucak sonrasında beyazına bir fiske tuzu ekleyip çırpıyoruz traş köpüğü kıvamına gelene kadar.
- sonrasındasında sarısına şekerimizi ekleyip çırpıyoruz. Beyazlaşana kadar.
- çabucak sonrasında sarısına limon suyunu ve limon rendesini ekleyip unu kabartma tozunu vanilini eleyip çırpıyoruz.
- Sarısıyla beyazını birleştiriyoruz spatula ile tek bir istikamete yanlışsız karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında kelpçeli kalıbımıza döküyoruz( kalıbı yağlamamanız gerekiyor aksi biçimde kekinizin kabarmasında külfet yaşayabilirsiz )
- Benim kelepçeli kalıbımın ölçüsü 26 santim büyük bulunmasına karşın epey hoş kabarıyor.
- Evvelce ısıtılmış altı üstü ayar 180° fırınımızda 25 dakika pişiriyoruz sizin bir daha denetimli olmanızda yarar var.
- Kreması için vanilin ve tereyağı hariç tüm materyallerimizi tencereye ekleyip pişiriyoruz göz göz olduktan daha sonra ocaktan alıp tereyağımızı ve vanilimizi ekliyoruz.
- Krema soğuduktan daha sonra mikser yardımı ile biraz çırpıyoruz. (kıvamı için)
- ondan sonrasında ılıyan kekimizi kesiyoruz ben 3 modüle böldüm.
- ondan sonrasında kremasını katıyoruz (sütle ıslatma muhtaçlığı duymadım fazlaca yumuşak bir pandispanya olduğu için ) ondan sonrasında ortasına istediğiniz şeyi katıp katları kapatabilirsiniz üstünün süslemesi de size kalmış. Çok lezzetli oldu afiyet olsun ????????????.