RenkliDusler
Active member
Kozalak Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 paket kakaolu petibör bisküvi
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker (Çıtır çıtır olması için)
- 1 su bardağı soğuk süt
- Kahvaltılık gevrek
- Hindistan cevizi (Kar tanesi manzarası için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Petibörleri rondodan un olacak biçimde geçirin. Yağı eritin. Yağın içerisine toz şeker ilave edip karıştırın.
- Şekeri, yağı bisküvilere ekleyin, yoğurmaya başlayın. Toplanmayacak ancak yağ dağılacaktır. Sütü ek edip, hamur haline getirin.
- İri modüller alıp evvel içli köfte formu verin. Alt kısmını yere yavaşça vurarak düzleyin, kozalak manzarası verin.
- Her yerine gevrek batırın. Gevrekleri içe hakikat batırın. Kıvrık olan yapısı kozalak görünümü verecektir.
- En son servis tabağına alın, üzerine hindistan cevizi serperek kar tanesi manzarası verin.
- 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin servis yapın afiyet olsun.