RenkliDusler
Active member
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 orta uzunluk havuç
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 pk vanilya
- Yarım paket süt kreması
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
- sonrasındasında yağ, süt, vanilya ,kabartma tozu ,un eklenerek çırpılır.
- Son olarak tarçın ceviz ve rendelenmiş havuç eklenerek kaşık ile karıştırılır.
- Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına hamur dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyulur.
- Kek pişerken kreması hazırlanır. Süt ,un ,nişasta, şeker karıştırılarak ocağa koyulur.
- Krema kıvam alıp kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra altı kısılır.
- Kısık ateşte 2 dk kaynadıktan daha sonra altı kapatılır.
- İçine evvel vanilya daha sonra krema temalıp karıştırılır.
- Keki ıslatmak için süt ,su ,şeker ve kahve ısıtılır.
- Kahve ve şeker eridikten daha sonra ocağın altı kapatılır.
- Kek piştikten ve soğuduktan daha sonra hazırlanan karışım ile kek ıslatılır. (kremanın pütürsüz olması isteniyorsa kekin üzerine dökmedilk evvel mikserle çırpılır. )
- Üzerine krema dökülür istenilen biçimde süslenir. Buzdolabında 2-3 saat dinlenen kek servis edilir. Afiyet olsun.