RenkliDusler
Active member
Kremalı Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un+1 yemek kaşığı (Az gelirse biraz daha ekleyin mutlaka)
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz kremşanti
- Muz
- Toz antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Süt, şeker, nişasta, yumurta sarısı ve unu karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan daha sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek güzelce karıştırıyoruz birazcık soğuduktan daha sonra üzeri hava almayacak şekilde streçleyerek buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kekle buluşturmadan evvel iki yemek kaşığı toz kremşanti ekleyip mikserle 3-4 dakika kadar çırpacağız kıvamı fazlaca koyu olursa azar azar süt ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz sonrasındasında sütünü sıvı yağını ekleyerek karıştırıyoruz ve diğer materyalleri ekleyerek söndürmeden yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kalıba döküp 180 derecede önce ısınmış fırında pişiriyoruz.
- Soğuduktan daha sonra keki sütle ıslatıyoruz. Muzları ince dilimleyip üzerine diziyoruz ve kremamızı üzerine yayıp süslüyoruz.
- Çay kaşığıyla şekil vermeye çalıştım. Süsleme büsbütün sizin damak tadınıza kalmış istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun????