RenkliDusler
Active member
Kremşantili Elmalı Pratik Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzeti ile süper pratik bir tanım.
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sade kremşanti
- 3 adet küçük uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzeti ile süper pratik bir tanım.
- birinci vakit içinderda elmaların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın, şeker, tarçın ve tavada pişirelim.
- Muhallebisi için bir tencereye süt, un, şekeri ekleyip karıştıralım.
- Kıvamını aldıktan daha sonra vanilya ve tereyağ ekleyelim.
- ondan sonrasında toz kremşantiyi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bilk evvel kuplara muhallebi koydum.
- çabucak sonrasında ortasına elmalı harcı koyup üstüne birdaha muhallebi döktükten daha sonra soğumaya bırakalım.
- Üstüne en son olarak elmalı harç koydum süs gayeli.Afiyet olsun ????.