RenkliDusler
Active member
Kumlu Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolatalı puding
- 3.5 su bardağı süt
- 1 paket eti burçak bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar güzelce çırpıyoruz. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz daha sonrasında un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, kekimizi hazırlayıp yağladığımız borcama döküyoruz.
- Denetimli bir biçimde 180 derece önce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Kekimizi fırına verip çabucak pudingimizi yapıyoruz.
- Kekimizi kürdan denetimi yapıp fırından aldıktan daha sonra kürdan batırıyoruz her bir yerine. 1 su bardağı sütü kekimizin her yerine döküyoruz.
- Gerisindeki tarife göre hazırladığımız pudingi sıcak bir biçimde kekimizin üstüne döküyoruz. Ve yarım saat bu türlü oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Burçak bisküvileri robotta toz haline getiriyoruz ve üzerine güzelce yayıyoruz. Benim kullandığım pakette 16 tane vardı çok kâfi geldi. daha sonrasında süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun.