RenkliDusler
Active member
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tanımı İçin Materyaller
Kreması için
Not EkleTanımı Yazdır
Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı böğürtlen (Ben buzluktan kullandım meskende yoksa böğürtlen reçeli yahut marmelatı yahut çilek ahududu da olur)
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- (eğer marmelat kullanacaksak şeker koymamıza gerek yok)
- 15 tane kadar böğürtlen
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Kreması için; evvel tencere ye sütü koyun.
- Üzerine nişasta ,un ,yumurta sarısı ,toz şekeri ekleyip yoğunlaşıncaya kadar periyodik karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşan kremayı ocaktan alıp tereyağını vanilyayı ekleyip bir borcama döküyoruz.
- Kremalı sosun bir saat kadar donması lazım.
- Yuvarlak yahut kare borcam farketmez daha sonra kuplara aktaracağız.
- Böğürtlenli sos için; tencereye böğürtleni ,şekeri ,suyu, nişastayı, vanilyayı koyup ocağa alıyoruz.Sürekli karıştırıyoruz.
- Güzelce yoğunlaşınca daha evvel yaptığımız krema sosunun üzerine döküp yayıyoruz.
- Soğuması ve donması için buzdolabına koyuyoruz bir gece bekletiyoruz.
- Ben 6 kup kullandım.
- Kuplarımızı alıp kremalı ve böğürtleni sostan kaşık kaşık alıp kuplara koyuyoruz.
- Kaşıkla karışık koyunca alacalı hoş bir manzara veriyor.
- Üstünü süslemek için; Hindistan cevizi döküp böğürtlenle süsleyelim.