RenkliDusler
Active member
Kuru İncirli Cevizli Tarçınlı Biskivili Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 10 adet kuru incir
- Yarım kilo süt
- 1 su bardağı su
- 1 küçük uzunluk çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su (İnciri pişirmek için )
- 1 küçük kase dövülmüş ceviz
- Ortaları için:
- 2 paket kakaolu kremalı negro biskivi
Not EkleTanımı Yazdır
- İncirleri küçük küçük doğrayalım 2 su bardağı su ile kısık ateşte denetim ederek yumuşayana kadar pişirelim.
- daha sonra mikser kabına alalım, rondadan geçirelim geçirdikten daha sonra cevizi tarçını koyup karıştıralım.
- Tencereye incirleri dökelim, üzerine sütü, şekeri, erittiğimiz nişastayı, suyu koyalım bir karıştıralım.
- Ocağın üzerine koyalım orta kıvam alana kadar pişirelim en son vanilyayı katıp karıştıralım ocağı kapatalım.
- daha sonra kuplara birer kepçe dökelim, 5 donduktan daha sonra ortalarına bisküvileri koyalım, daha sonra bir daha birer kepçe muhallebiden koyalım yeniden muhallebiden koyalım.
- Birer tekrar bisküvi üzerlerine koyalım, isteğe göre süsleyelim 1 saat soğuduktan daha sonra servis yapalım afiyet olsun.