RenkliDusler
Active member
Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 6 adet kuru incir
- 6 adet kuru kayısı
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı nişasta yahut un
Not EkleTanımı Yazdır
- Kullanılacak olduğunuz materyaller kesinlikle oda sıcaklığına gelmiş olsun.
- Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp, üzerine un serpiştirip, buzdolabına kaldırıyoruz.
- Öncelikle yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayırarak kekimizi yapmaya başlıyoruz.
- Şekerimizin yarısını yumurtanın sarısına, yarısını beyazına ekliyoruz.
- Yumurtalarımızın beyazını köpük köpük olana kadar çırpıp kenara alıyoruz.
- Yumurtalarımızın sarılarınıda mikserimiz ile köpük köpük olana kadar çırpıp, üzerine sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip mikserimizin alçak zamanında çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilin bir elek yardımı ile eleyerek karışıma ekleyip mikser ile karıştırıyoruz.
- Yumurta beyazımızıda bir spatula yardımı ile karışımımıza ekliyoruz, alttan üste yavaş hareketler ile karıştırarak.
- Kuru meyvelerimizi küçük küpler halinde doğrayıp üzerine ununu ekleyip bir kasede güzelce karıştırıyoruz. Un eklememizin niçini meyvelerimizin hepsinin tabanına çökmemesi için.
- Kek karışımımızın üzerine meyvelerimizide ekleyip karıştırdıktan daha sonra kek kalıbımıza alıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika fırınımızın kapağını açmadan denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kürdan testi yaptıktan daha sonra kekimizi fırından çıkartıp, birinci sıcağı geçince servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. ????