RenkliDusler
Active member
Laz Böreği Tanımı İçin Materyaller
Laz böreği hamuru
Not EkleTanımı Yazdır
Laz böreği hamuru
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Küçük bir modül limon
- Nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına sıvı materyalleri alalım ve elimizle yahut çırpıcıyla karıştıralım.
- Akabinde yavaş yavaş aldığı kadar un ekleyelim.
- Yeterlice yoğurduğumuz hamuru eşit 7 bezeye bölelim.
- Bir oklava sayesinde nişasta sererek kase boyutunda açalım ve dolapta ve kase boyutunda açtığımız bezeleri dolapta en az 3 saat dinlenmeye bırakalım dinlenen hamur daha kolay açılıcaktır. ????
- Muhallebimizi hazırlamak için evvela süt ün ve şekeri alalım ve ocakta kaynayıncaya kadar pişirelim
- Pişen muhallebimiz ılıyınca karabiberi ve yumurtaları ekliyelim çırpma teliyle çırpalım mikser kullanmayalım. tekrar hamurumuza geri dönelim.
- Dolapta dinlenmiş olan hamurlarımızı oklava sayesinde açalım.
- Uzun şerit formunda keselim kestiğimiz şeritlere görselde görüldüğü üzere bir yemek kaşığı muhallebi koyup muska biçimi verelim bütün bezeleri tıpkı biçim yapalım tepsimize dizelim.
- Tavada eritmiş olduğumuz 250 gram tereyağını alalım ocakta eritelim.
- Eriyen tereyağını üste çıkan köpüğünü alalım ve soğuyan tereyağını tatlımızın her yerine gezdirelim ve tatlımızı fırına verelim. Benim fırınımda 1 saatte pişti ancak fırından fırına pişme müddeti değişiklik gösterebilir denetimli pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri ve suyu ocakta kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbetimize limonumuzu ekleyelim ve kesinlikle 15 dk kaynatalım.
- Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olucak. Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz.