RenkliDusler
Active member
Limon Soslu Pasta Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Not EkleTanımı Yazdır
- Petibör hariç muhallebi gereçlerini tencereye alıp kaynatalım. Daima karıştıralım ki topaklanmasın.
- Muhallebi kaynadıktan daha sonra petibörleri parçalayıp sıcak muhallebinin içine ek edip karıştıralım.
- Kare borcam içine boşaltıp düzeltelim.
- Limon sos için; süt hariç öbür materyalleri tencere ortasında karıştıralım ve süt ek edip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Piştikten daha sonra bisküvili pastanın üzerine dökelim hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Biraz soğuduktan daha sonra dolaba kaldırıp 1 gün bekletelim. Afiyet olsun????